
5 מאכלים שכדאי להימנע מהם
כמעט כולם כבר יודעים שסוכר ושומן טרנס מזיקים לבריאות, אבל מאילו מאכלים כדאי להימנע באופן גורף? קבלו את חמשת המובילים שלנו.
בשנים האחרונות קיים בלבול בכל הנוגע לאוכל בריא או מזיק. מחקרים שונים שיוצאים סותרים זה את זה, והצרכנים, כלומר אנחנו, כבר לא יודעים מה כדאי לנו לאכול וממה להימנע. אז כדי לעשות קצת סדר בדברים, הכנו עבורכם רשימה של 5 מאכלים שעדיף להימנע מהם, אם אתם רוצים לנסות לשמור על משקל תקין תזונה נכונה ולהימנע ממחלות כרוניות.
משקאות ממותקים ומיצים למיניהם
סוכר שמתווסף למאכלים ומשקאות שונים הוא אחד הרכיבים הכי מזיקים שקיימים בתזונה המודרנית. במאכלים ומשקאות רבים נמצא סוכר בכמויות גבוהות, גם אם לא חשבתם כך. צריכה של כמויות גבוהות של סוכר עלולה להוביל לתנגודת אינסולין בגוף, מצב בו קיים אינוסלין בכמויות גבוהות בדם, וכן למחלות כבד, סוכרת ומחלות לב. משקאות ממותקים (כמו קולה או מיצים תעשייתיים) מכילים כמויות גבוהות של סוכר, ושתייה שלהם בכמויות גבוהות עלולה להוביל לעלייה במשקל ולהשמנה. בנוסף, גם מיצים טבעיים, שנחשבים בריאים יותר על ידי רבים, מכילים כמויות גבוהות של סוכר. מיץ תפוזים סחוט, למשל, מכיל כ-3 מנות פרי או כ-6 כפיות סוכר. במיץ התפוזים הסחוט אין גם את כל הסיבים התזונתיים הבריאים שבפרי – אלה נשארים במסחטה ולא מגיעים אל הכוס שלכם.
במקום לשתות משקאות ממותקים, שתו מים, סודה, תה לא ממותק או קפה לא ממותק. כדי להוסיף קצת טעם למים או לסודה, אתם יכולים להוסיף פלח לימון או את תרכיז האלוורה של הרבלייף, שפרט לטעם הדרים נפלא, מכיל גם שלל ויטמינים ומינרלים.
פופקורן במיקרוגל
פופקורן נחשב לחטיף בריא יחסית. פופקורן שמכינים במיקרוגל, לעומת זאת, הוא ממש לא פופקורן שכדאי לאכול. שקית של פופקורן למיקרוגל מכילה שלל רכיבים לא לגמרי מזוהים, כולל כימיקלים מסרטנים. גם החמאה שמכילה שקית פופקורן למיקרוגל היא בדרך כלל לא באמת חמאה, אלא חומר בשם דיאצטיל, כימיקל ששאיפה שלו עלולה להזיק לריאות.
במקום לאכול פופקורן משקית, הכינו פופקורן בשיטה המסורתית – בסיר עם מעט שמן. הכנה של פופקורן בשיטה הזאת לוקחת פחות מ-5 דקות, ואתם יכולים לדעת בדיוק מה יש בקערת הפופקורן שלכם ולשלוט בכמויות השמן והמלח.
בשרים מעובדים
מחקרים מראים שצריכה של בשרים מעובדים קשורה בסיכון גבוה למחלות כמו סרטן המעי הגס, סוכרת סוג 2 ומחלות לב. בשרים מעובדים הם בשרים שעברו שינויים על ידי המלחה, עישון או הוספה של חומרים כימיים למיניהם. נקניקיות, נקניקים מסוגים שונים ובשר משומר הם מהבשרים המעובדים שאפשר למצוא כמעט בכל סופר.
במקום לאכול בשרים מעובדים, קנו את הבשר שלכם טרי מאטליז שאתם סומכים עליו או החליפו את הבשר לגמרי בתחליפים בריאים יותר כמו עוף, דגים וקטניות.
רוב דגני הבוקר
דגני בוקר הם פתרון מהיר וקליל לארוחת בוקר. שופכים לקערה עם חלב, מוסיפים פרי חתוך שיכפר על רגשות האשם, ויוצאים לבוקר נוסף. אבל דגני בוקר הם ממש לא ארוחת הבוקר המלאה והבריאה שהגוף שלכם צריך. הם עשירים בפחמימות (ופעמים רבות גם בסוכר) ודלים בחלבון ושומנים בריאים. ברובם גם אין כמות מספקת של סיבים תזונתיים.
יש תחליפים מהירים אחרים לארוחת בוקר בריאה, כמו דייסת שיבולת שועל או פרוסה מקמח מלא עם גבינה וירקות. לארוחת בוקר מלאה, בריאה ומאוזנת, אנחנו ממליצים על ארוחת הבוקר של הרבלייף. ארוחה כזו כוללת משקה על בסיס אלוורה, שמסייע למערכת העיכול, משקה צמחים שמשפר את העירנות ואבקת משקה חלבון פורמולה 1, שמעניקה לגוף את מנת החלבון שהוא זקוק לה.
מרגרינה
זוכרים את הימים בהם מרגרינה נחשבה תחליף בריא לחמאה? אז הם עברו מזמן. אחד המאכלים עליהם יש קונסנזוס בכל הנוגע לנזק שהם עושים לגוף הוא המרגרינה. מרגרינה עשויה משומנים מוקשים, אין בה ערכים תזונתיים בכלל, והיא רק מזיקה לגוף. היא מלאה בחומרים מלאכותיים ולרוב עשויה משמנים צמחיים תעשיתיים, שהוקשו כדי להפוך אותה לגוש. לכן מרגרינה מכילה כמויות גבוהות של שומן טרנס, חומר שבארצות מסוימות כבר נאסר לשימוש. זכרו שגם אם אתם לא צורכים מרגרינה, יש סיכוי שהיא נמצאת במאכלים אחרים שאתם צורכים, כמו בורקס, מלוואח וקינוחים למיניהם.
במקום מרגרינה, עדיף בהחלט להשתמש בחמאה, רק שמרו על כמויות סבירות, כי גם החמאה היא לא בריאה במיוחד. במאכלים מסוימים אפשר להחליף את המרגרינה או החמאה בשמן כמו שמן זית (לפירה, למשל), במחית פירות (לאפיית עוגות) או במחית בטטה או דלעת (בהכנת לחמים או מאפינס).