מדריך למשקאות האלוורה שלנו: מרכיבים, תועלות ומתכונים

הגוף שלנו מורכב בעיקר ממים. בין אם אנחנו צורכים מים ממזון או ממשקאות, הם חיוניים לשמירה על תפקוד יום-יומי אופטימלי.

מים חיוניים לכל התאים החיים בגוף ומספקים מספר עצום של תועלות – החל מחילוף חומרים וויסות טמפרטורה, ועד לתהליך העיכול ושימון המפרקים.

מדפי החנויות עמוסים במיצים, משקאות מוגזים ומשקאות אנרגיה בשלל צבעים, אך רבים מאיתנו אינם מודעים לכך שמוצרים אלה הם עתירי סוכר ומלח. במקרה זה, היתרון בשתיית נוזלים מתגמד מול הסיכון בתזונה לא בריאה.

חשיבות הנוזלים בתהליך העיכול

עבור אנשים המקפידים על תזונה מאוזנת, למעלה מ-70 אחוזים מהנוזלים מגיעים ממשקאות דוגמת מים, קפה, חלב, מיץ, סודה ותה. עם זאת, רבים מאיתנו לא מודעים לכך שכמות נוזלים משמעותית מגיעה מהמזון שאנחנו צורכים באופן יום-יומי; כמעט כל המזונות מכילים מעט מים אך פירות וירקות הם עתירי מים במיוחד, מה שהופך אותם לבחירה מנצחת. מים ממלאים תפקיד חשוב לאורך כל תהליך העיכול, מתחילתו ועד סופו.

  1. התהליך מתחיל ברוק, כאשר הפה מתחיל בתהליך פירוק המזון.
  2. המזון מגיע לקיבה, שם מופרשים מיצי קיבה. סביבה חומצית זו מפרקת את המזון שאכלתם למרקם רירי הממשיך להתעכל במעי הדק.
  3. במעי הגס, מים מסייעים בהמסת הסיבים התזונתיים המסיסים, ומאפשרים להם להתנפח.
  4. באופן דומה, הסיבים התזונתיים הבלתי מסיסים שאתם אוכלים נוטים למשוך מים ולא לספוג אותם, מה שמסייע בהסדרת תהליך העיכול.

אם כך, מים הם חלק בלתי נפרד מתהליך העיכול כולו, מתחילתו ועד סופו. עם זאת, משקאות מוגזים, משקאות אנרגיה ומשקאות קפה עלולים להיות עתירי סוכר ומלח, לכן עלינו לצמצם את צריכתם. השאלה המרכזית היא, אילו אפשרויות בריאות קיימות בנוסף למים רגילים? התשובה היא שישנם חומרים מזינים בריאים רבים על בסיס צמחי שניתן להוסיף למים רגילים כדי להכין משקה מרענן וטעים. אלוורה היא דוגמה נפלאה.

התועלות של מיץ אלוורה

מיץ אלוורה, המיוצר מצמח האלוורה, הוא משקה המסייע בשמירה על מאזן הנוזלים ובמקביל מספק תועלות למערכת העיכול. צמח האלוורה הטבעי מכיל מינרלים, מספר חלבונים ופוליסכרידים בנוסף לחומרים הנקראים פיטונוטריאנטים, שהם תרכובות משפרות בריאות הקיימות בצמחים. בנוסף לחומרים המזינים הקיימים באלוורה, אלוורה מכילה גם מרכיב מר בשם אלואין. לאלואינים יש השפעה משלשלת ואסור לצרוך אותם דרך הפה. כדי לצרוך את צמח האלוורה בבטחה, מדענים פיתחו תהליך טיהור המכונה הדהייה, המסיר את האלואנים ממיץ האלוורה. באופן מפתיע, פחם הוא חומר יעיל מאוד בהדהייה והסרה של אלואינים. באמצעות שימוש בהדהייה, המיץ הסחוט מועבר דרך מסנן פחם פעיל להסרת המרכיבים המשלשלים לרמות זניחות, תוך שמירה על התרכובות העיקריות בצמח האלוורה. כיום, הצרכנים יכולים ליהנות מהתועלות של צמח האלוורה בצורות רבות – מיץ, תרכיז או תמצית באבקה – ולערבב אותו עם משקאות אחרים כמו תה או מים. הוספת אלוורה למשקה המועדף עליכם תוכל לסייע בשיפור מאזן הנוזלים ולתמוך בבריאות מערכת העיכול. חברת הרבלייף היא מובילה בתעשייה העולמית בתקני האיכות וטוהר האלוורה. ההתחייבות שלנו מהשדה לצלחת  מבטיחה איכות מעולה באמצעות תהליכים קפדניים המסירים זיהומים ומבטיחים את בטיחות המוצרים המוגמרים שלנו, כולל רכז מיץ האלוורה רב-המכר המשובח שלנו.

זרקור על רכז האלוורה הצמחי שלנו

רכז אלוורה צמחי, המיוצר מאלוורה באיכות מעולה, הוא אחד ממוצרי הדגל שלנו התומכים בבריאות מערכת העיכול. כדי ליהנות מהתועלות שלו, עליכם לערבב 3 פקקים מלאים עם 120 מ”ל מים. תוכלו גם לערבב אותו עם משקאות אחרים דוגמת תה, ואפילו עם שייק פורמולה 1 לשיפור צריכת הנוזלים. הנה כמה מהתכונות והתועלות שמציע רכז האלוורה הצמחי שלנו:

  • הוא מעודד עיכול בריא
  • הוא תומך בספיגת החומרים המזינים
  • הוא תומך בבריאות מערכת העיכול הכוללת
  • הוא זמין במספר טעמים: מנגו וטעם טבעי
  • כאשר הוא מוכן בהתאם להוראות המופיעות על התווית, הוא נטול קלוריות

שימוש במרכיבים איכותיים בכל שלב בתהליך

פיתוח האלוורה באיכות המעולה שלנו מחייב מספר תהליכים קפדניים להבטחת האיכות. תהליכים אלו כוללים:

  1. אנחנו עובדים עם חקלאים מומחים במקסיקו. עלי האלוורה גדלים בתנאי גידול אופטימליים ונקטפים ביד כדי להבטיח שמירה על איכות מרבית.
  2. העלים נשטפים, מחוטאים ונטחנים כדי להפיק את המיץ הנוזלי.
  3. כדי להסיר את האלואינים, המיץ מסונן באמצעות פחמן פעיל המאושר לשימוש במוצרי מזון.
  4. המיץ המטוהר מועבר דרך מסננים כדי להסיר חומרים מוצקים.
  5. בשלב הסופי, המיץ עובר התאמה של רמת ה-pH, מסונן שוב, מפוסטר ומעובה לרכז.

המדענים המומחים שלנו, ביניהם איזבל גרסיה טורנדו, השקיעו שנים רבות של מחקר בפיתוח המוצרים והמרכיבים הטובים ביותר. איזבל, יחד עם מדענים נוספים, התמקדה בהרחבת הידע על צמח האלוורה. תוצאות עבודתם המדעית הוצגו בקונגרסים בין-לאומיים רבים והניבו את אחד ההישגים החשובים ביותר: פטנט רשום. פטנט זה כולל שיטה להפקת מיץ אלוורה ייחודי בעל השפעה חיובית על בני אדם, ללא ההשפעות המשלשלות. תהליך הייצור המוגן בפטנט של רכז האלוורה הצמחי שלנו מתקף את המאמצים שלנו ליצירת מוצרים חדשניים ובריאים.

מתכונים עם רכז אלוורה צמחי

רוב הלקוחות שלנו משלבים את רכז האלוורה הצמחי עם מים או תה; אך האם ידעתם שניתן להשתמש בו גם בבישול? מעבר להיותו משקה טעים, מיץ האלוורה שלנו יכול לשמש גם כמרכיב מיוחד במגוון מנות וקינוחים. סוזן בוורמן, תזונאית מוסמכת ונשיאה משותפת, הדרכת תזונה גלובלית, יצרה את המתכונים המזינים הבאים עם רכז האלוורה שלנו:

פודינג חלבון בטעם מנגו קוקוס-ליים

מרכיבים:

  • 3 כפות אבקת שייק פורמולה 1 בטעם וניל
  • 1 כוס מים
  • ½1 כוס פלחי מנגו
  • 3 כפות תרכיז משקה אלוורה של הרבלייף בטעם מנגו
  • 2 כפות מיץ ליים
  • 2 כפות פתיתי קוקוס לא ממותקים
  • 4 כפות זרעי צ’יה

הוראות הכנה:

  • מניחים את כל החומרים למעט זרעי הצ’יה בבלנדר ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
  • מוסיפים את זרעי הצ’יה ובוחשים.
  • יוצקים לארבעה כלי הגשה לפודינג, מכסים בניילון ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות.

4 מנות, ערכים תזונתיים למנה:

  • קלוריות: 155
  • חלבונים: 8 גרם
  • פחמימות: 14 גרם
  • שומנים: 7.5 גרם
  • סיבים תזונתיים: 4.5 גרם

פודינג חלבון בטעם מנגו קוקוס-ליים

רוטב סלט קרמי

מרכיבים:

  • ½ כוס יוגורט נטול שומן בסגנון יווני בטעם טבעי
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות תרכיז משקה אלוורה בטעם טבעי
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • ½ כפית מלח
  • ¾ כפית פלפל גרוס
  • ½ כפית טרגון מיובש

הוראות הכנה: טורפים את כל החומרים בקערה קטנה או מערבבים בצנצנת שייקר, מנערים עד לקבלת תערובת אחידה. 6 מנות (2 כפות למנה), ערכים תזונתיים למנה:

  • קלוריות: 60
  • חלבונים: 2 גרם
  • פחמימות: 1 גרם
  • שומנים: 4 גרם
  • סיבים תזונתיים: 0 גרם

רוטב סלט קרמי

עוף בזיגוג הדרים ופלפל שחור עם תרכיז משקה אלוורה צמחי

מרכיבים:

  • 2 כפות רוטב סויה דל נתרן
  • 2 כפות רכז אלוורה צמחי של הרבלייף בטעם טבעי
  • 1 כף חומץ אורז
  • ¾ כפית פלפל שחור גרוס
  • ¼ כפית אבקת שום
  • ½ כפית ג’ינג’ר גרוס
  • 575 גרם רצועות עוף (בערך 10-9 רצועות)
  • 1 כף שמן קנולה

הוראות הכנה:

  • בתבנית אפייה גדולה ושטוחה מערבבים יחד רוטב סויה, רכז אלוורה צמחי, חומץ, פלפל שחור, אבקת שום וג’ינג’ר. טובלים במרינדה רצועות עוף; הופכים כדי לצפות משני הצדדים, ואז מכסים בניילון ומכניסים למקרר למספר שעות או ללילה.
  • יוצקים שמן למחבת גדולה ומחממים על אש בינונית-גבוהה עד שהשמן מנצנץ.
  • מוציאים את העוף מהמרינדה, שומרים את המרינדה. מוסיפים למחבת רצועות עוף בשכבה אחת ומבשלים 3-2 דקות עד להשחמה בצדן התחתון.
  • הופכים את הרצועות וממשיכים לבשל עוד 3-2 דקות, עד שהן מוכנות.
  • מעבירים את העוף לצלחת ומניחים בצד.
  • יוצקים את המרינדה למחבת ומבשלים 2-1 דקות תוך ערבוב עד שהיא מסמיכה מעט ומצטמצמת לזיגוג.
  • מחזירים את נתחי העוף למחבת והופכים כדי לצפות עם הזיגוג.

3 מנות, ערכים תזונתיים למנה:

  • קלוריות: 295
  • חלבונים: 43 גרם
  • פחמימות: 2 גרם
  • שומנים: 11 גרם
  • סיבים תזונתיים: 0 גרם

עוף הדרים