
תזונה נכונה: עם או בלי ירקות
מגוון רחב של ירקות הוא חלק בלתי נפרד משמירה על תזונה נכונה. למה זה חשוב ואילו ירקות כדאי במיוחד לאכול?
יש מספר ירקות שיוסיפו הרבה חומרים מזינים לתפריט היומי שלכם. אם חשוב לכם לשמור על תזונה נכונה, הירקות האלה צריכים להיות הראשונים שייכנסו לסל הקניות שלכם השבוע.
גבניות:
עגבניות מכילות, בין השאר, אשלגן, סיבים, ויטמין A, ויטמין C, ויטמין B6 וויטמין K. בנוסף לכל אלה הן גם מכילות ליקופן, החומר שנותן להן את הצבע האדום. ליקופן ידוע כחומר בעל תכונות נוגדות חימצון ואנטי דלקתיות. החומרים האלה הופכים את העגבניות לירק שיכול לסייע בהגנה מפני מחלות שונות כגוןי מחלות לב, מפני פגעי עור ומפני אוסטאופורוזיס.
עלים ירוקים:
עלים ירוקים למיניהם הם סוג של סופרסטארים בכל הקשור לתזונה נכונה. הם מכילים מגוון רחב של חומרים מזינים, כמו מגנזיום, אשלגן, חומצה פולית, ברזל וויטמינים K ו-C.
בנוסף הם מכילים גם סידן שמסייע לבריאות העצם ופיטוכימיקלים כמו בטא קרוטן וכלורופיל, שידועים כנוגדי חימצון וכחומרים אנטי דלקתיים. מי אמר תזונה נכונה ולא קיבל?