מחקרים בתחום תזונה נכונה וספורט- הרבלייף

מחקר

הנהגה מדעית

הפיתוח של מוצרי הרבלייף מונחה על ידי ההנהגה המדעית שלנו המורכבת ממומחים בתחום התזונה והבריאות, מכל העולם אשר משתתפים באופן פעיל בתוכניות פיתוח ובדיקת המוצרים שלנו.

ההנהגה המדעית שלנו מסייעת בהנחיות לגבי פיתוח מוצרי הרבלייף ויש לרשום את החברים בה בסדר הבא, אלא אם כן אושר אחרת.

שימו לב: כאשר מתייחסים להנהגה המדעית ישנם תשעה חברים. כאשר מתייחסים לצוות המוביל את מזרע למזון, ישנם אחד עשר חברים. ראו את הרשימה המלאה בפרק "הנהגה מדעית".

  • סטיב הניג, Ph.D. מדען ראשי.
  • אפשרות 1: דיויד הייבר, M.D., Ph.D., F.A.C.P., F.A.S.N. יו"ר, המכון התזונתי של הרבלייף והוועדה התזונתית המייעצת.
  • אפשרות 2: דיויד הייבר, M.D., Ph.D., F.A.C.P., F.A.S.N.
  • יו"ר, המכון התזונתי של הרבלייף והוועדה התזונתית המייעצת ומנהל מייסד של המרכז לתזונה אנושית, UCLA*  *אוניברסיטת UCLA בקליפורניה אינה ממליצה על מוצרים ספציפיים כעניין של מדיניות.  
    הערות: F.A.C.P  ראשי תיבות של  Fellow of the American College of Physicians (חבר בקולג' האמריקאי לרופאים). F.A.S.N ראשי תיבות של American Society of Nutrition (האגודה האמריקאית לתזונה).
  • לואי איגנארו, Ph.D., זוכה פרס נובל לרפואה*, חבר, הוועדה התזונתית המייעצת וועדת העורכים של המכון התזונתי של הרבלייף.
    * קרן נובל אינה קשורה להרבלייף ואינה בודקת, מאשרת או ממליצה על מוצרי הרבלייף. 
  • לואיג'י גראטון, M.D., M.P.H. סגן נשיא, שיווק מוצרים עולמי.חבר בוועדה התזונתית המייעצת של הרבלייף.
  • רוקיו מדינה M.D. סגנית נשיא, הדרכה תזונתית.סגן יו"ר הוועדה התזונתית המייעצת.
  • גארי סמול, M.D. חבר בוועדה התזונתית המייעצת של הרבלייף. חבר בוועדת העורכים של המכון התזונתי של הרבלייף.
  • ואסילוס "ביל" פרנקוס, M.S., Ph.D. סגן נשיא בכיר, מדע, בטיחות, תאימות מוצרים עולמי.
  • ג'ון הייז, Ph.D. מנהל בכיר, ספורט וכושר גופני, שיווק מוצרים עולמי
  • פאולו ג'יאקומוני, Ph.D. סגן נשיא,מחקר ופיתוח, טיפוח העור  
    צוות מזרע למזון כולל את כל המדענים המובילים ובנוסף:
  • קון יי זנג, Ph.D. סגן נשיא, ייצור מוצרים טבעיים
  • סטיבן דנטלי, Ph.D. מדע בוטני, מדע מוצרים עולמי, בטיחות ותאימות

 

המכון התזונתי של הרבלייף

המכון התזונתי של הרבלייף מורכב מרופאים ומומחים בכירים במדע התזונה וברפואה. אתר המכון HerbalifeNutritionInstitute.com, הוא משאב מקוון לחברי הרבלייף העצמאיים כדי ללמוד על אודות הממצאים העדכניים ביותר מאת הרופאים והמדענים של הרבלייף, וכן חוקרים מכובדים אחרים מכל העולם. החברים בהרבלייף יכולים לקבל מידע בעצמם וכן להשכיל את לקוחותיהם על כיצד לחיות חיים בריאים ופעילים.

 

הוועדה התזונתית המייעצת (NAB)

הוועדה התזונתית המייעצת (NAB) מורכבת ממומחים מובילים מכל העולם בתחום התזונה והבריאות אשר מסייעים לחברים העצמאיים של הרבלייף ובסין לעובדי המכירות, ומדריכים אותם, בנוגע למוצרי התזונה של הרבלייף והשימוש בהם, ומספקים אמינות העומדת בבסיס המוצרים שלנו ומקלים על התאימות עם ממשלים מקומיים. בראש הוועדה התזונתית המייעצת יושב דיויד הייבר, M.D., Ph.D..

 

מחקרים קליניים

כדי לקבוע את היעילות של מספר מוצרים, ביצענו מחקרים קליניים עם אוניברסיטאות חשובות בכל העולם. שלושה מחקרים קליניים שבדקו את השימוש בתערובת אבקה להכנת משקה של הרבלייף נערכו ב-UCLA*, ארצות הברית; באוניברסיטת אולם, בגרמניה; ובבית החולים האוניברסיטאי הלאומי סיאול, בקוריאה. המחקרים מראים כי שתיית שייק מתערובת אבקה להכנת משקה של הרבלייף בכל יום כתחליף ארוחה הם דרך יעילה לבקרת משקל.

*מחקר קליני שעשה שימוש ב-Niteworks גם הוא בוצע ב-UCLA* ומסקנותיו היו שהסף האנאירובי גדל בקרב גברים בין הגילאים 50 עד 73 אשר שתו Nitwworks מדי לילה.

*האוניברסיטה של קליפורניה אינה ממליצה על מוצרים ספציפיים כעניין של מדיניות.

 

בהרבלייף, אנו מחויבים לוודא שאנו מביאים מוצרים באיכות הגבוהה ביותר ללקוחות ולמפיצים שלנו באמצעות שימוש בטכנולוגיה ובשיטות המחקר העדכניות ביותר. המוצרים שלנו, המפותחים מדעית, הוכיחו השפעות חיוביות על הגוף.
בפרק זה, תמצאו שלושה מחקרים מאושרים מדעית המדגישים את היתרונות של המוצרים שלנו. מחקרים אלה הינם מחקרים עצמאיים שנערכו ברחבי העולם.

 

מקרה בוחן 1
האם תזונה עשירה בחלבונים מגבירה הפחתת משקל?
"ניסוי מבוקר על העשרת בחלבונים של תחליף ארוחה להפחתת משקל ושמירה על מסת גוף רזה".
ליאו טריזון, סטיב צ'ן, קורט הונג, אריק יאן, קתררין קרפנטר, גייל תיימס, סוזן בוברמן, הא-ג'ינג וואנג, רוברט אלשוף וזאופינג לי – המרכז לתזונה אנושית UCLA

על מה המחקר?
מחקר זה אסף 100 אנשים הסובלים מעודף משקל כדי לבדוק את ההשפעה של שתי רמות חלבונים בתזונה על הפחתת המשקל שלהם במהלך תקופה של שנה אחת.
מה ניסה המחקר למצוא?
החוקרים רצו לראות אם אנשים הצורכים יותר חלבונים יפחיתו במשקל יותר מאנשים האוכלים כמות סטנדרטית של חלבונים. מכיוון שחלבונים מסייעים בשמירה על מסת גוף רזה, הם גם רצו לראות האם אנשים הצורכים כמות גדולה של חלבונים יפחיתו יותר שומן גוף לעומת אלו בקבוצת האנשים שצרכה כמות חלבונים סטנדרטית, אפילו אם שתי הקבוצות יורידו את אותה כמות משקל.

מה היו צריכים הנחקרים לעשות?
הנחקרים היו צריכים לפעול על פי תזונה שכללה שני שייקים תחליף ארוחה ביום (אבקה להכנת משקה עם חלב בשילוב עם ארוחה אחת מאוזנת ומספר חטיפים בריאים). הנחקרים חולקו לשתי קבוצות שוות. קבוצה אחת הייתה בקבוצת החלבונים הגבוהים אשר הכינו את השייקים שלהם עם תוספת של אבקת חלבונים מותאמת אישית. הקבוצה השנייה הכינה את השייקים שלהם מהאבקה להכנת משקה, אבל הוסיפו פלצבו (אינבו), אבקת חלבונים מותאמת אישית אבל שלא הכילה חלבונים. הנחקרים לא ידעו באיזו קבוצה הם היו.

מה קרה?
הפחתת המשקל הייתה דומה בשתי הקבוצות, אבל, כפי שחשבו החוקרים, האנשים שצרכו יותר חלבונים הפחיתו יותר שומן גוף לעומת האנשים שצרכו כמות רגילה של חלבונים. לכן, נוכל להסיק מהמחקר כי שייקים תחליף ארוחה הם דרך יעילה להפחית משקל.
האם התפרסמו התוצאות?

התוצאות של המחקר פורסמו בגיליון אוגוסט 2008 של Nutrition Journal.

 

מקרה מבחן 2
האם שייקים תחליפי ארוחה מסייעים להפחתת משקל?

"צריכה מוגברת של חלבונים בשימוש בתחליפי ארוחה מועשרים בחלבונים בהשוואה לתצרוכת חלבונים רגילה ותחליף ארוחה בנבדקים הסובלים מעודף משקל". מריון פלטשר-מורס, Ph.D והרוויג דיטשונייט, M.D. האוניברסיטה של אולם, גרמניה

על מה היה המחקר?
במחקר זה לקחו 110 אנשים שסבלו מעודף משקל ועקבו אחריהם במשך 12 חודשים כדי לקבוע את ההשפעות של רמות שונות של חלבונים בתזונה לניהול משקל.

מה היו צריכים המשתתפים במחקר לעשות?
החלק הראשון של המחקר ארך 3 חודשים. אחת מהקבוצות, קבוצת החלבונים הגבוהים, פעלה על פי תוכנית לניהול משקל, כאשר הם החליפו שתי ארוחות ביום בשייקים מאבקה להכנת משקה (נוסחת אירופה) שהיו עשויים עם חלב ותוספת חלבונים שהתקבלה מאבקת חלבונים מותאמת אישית של הרבלייף. הקבוצה השנייה קיבלה כמות רגילה של חלבונים בתזונה. הם לא השתמשו בשייקים כתחליף ארוחה וקיבלו הוראה לאכול כמות חלבונים רגילה מכל סוגי המזון תוך שמירה על תזונה מבוקרת קלוריות.
ביתר 9 חודשי המחקר, שתי הקבוצות השתמשו בשייק כתחליף ארוחה אחת ביום כחלק מהתוכנית שלהם, והקבוצות שמרו על רמות החלבונים השונות בתזונה כפי שהם צרכו בשלושת החודשים הראשונים.

מה קרה?
הממצאים הכללים אישרו ששתיית שייקים כתחליף ארוחה מועשרים בחלבונים גרמו לניהול משקל יעיל יותר לעומת הגבלת קלוריות בלבד. המחקר הראה לנו שכאשר סופרים קלוריות, שותים שני שייקים מאבקה להכנת משקה כתחליף ארוחה היא דרך יעילה יותר לנהל משקל לעומת דיאטת מזון קונבנציונלית.
ממצא משמעותי נוסף היה שבסוף המחקר, 64 אחוזים מהאנשים שהיו בקבוצת החלבונים הגבוהים נחשבו כבעלי סיכון נמוך הרבה יותר לבעיות בריאות נפוצות הקשורות לעודף משקל, בהשוואה ל-41 אחוזים מהקבוצה שצרכה את כמות החלבונים הרגילה.

האם התפרסמו התוצאות?
תמצית מהמחקר הוצגה בשנת 2009 בקונגרס האירופאי לעודף משקל ניכר שנערך בג'נבה, שוויץ ובוועידה העולמית של "האגודה לעודף משקל ניכר" (The Obesity Society) שהתקיימה בפיניקס, ארצות הברית.